ontwikkeling website: www.dehoopict.nl
Ga naar de Facebook pagina van De Brug!

Ecodrugs/paddo

Onder ecodrugs vallen alle rechtstreeks uit de natuur afkomstige producten met bewustzijnsbeïnvloedende werking. Het gaat om planten en kruiden waarvan de hallucinogene, verdovende of stimulerende werking vaak al eeuwenlang bekend is. Momenteel zijn paddestoelen of paddo's en bepaalde cactussoorten met een hallucinerende werking het bekendst.
In gedroogde paddo's zit de stof psilocybine die door de Opiumwet verboden is. Deze harddrug is dus illigaal. Door velen worden ecodrugs gezien als een gezonder en een ‘light'alternatief voor alcohol en chemische/illegale drugs zoals XTC of het tripmiddel LSD. Bij ‘gezond'en ‘light'moeten echter wel vraagtekens gezet worden.
Gevolgen
Het is niet duidelijk of deze middeltjes altijd even goed helpen. Bij een gezonde voeding heeft een lichaam geen ecodrugs nodig om meer energie te krijgen. Een teveel aan bepaalde vitamines kan ook schadelijk zijn. En mestal is het effect maar kort. Bij de meeste ecodrugs is het risico van lichamelijke afhankelijkheid niet erg groot. Wel is het gevaar groot dat je geestelijk afhankelijk wordt. Van paddo's is bekend dat er de werkzame stof psilocybine in zit die tripeffecten geeft. Deze stof is een harddrug en is verboden.
Het lichaam went razendsnel aan de stof en na herhaald gebruik treden er dus geen tripeffecten meer op. Een gevaar kan zijn dat u blijft hangen in een trip met als gevolg paniekreacties en psychoses. Er zijn geen afkickverschijnselen na het gebruik van paddo's. Omdat er bij gebruik heftige effecten optreden, worden paddestoelen in de meeste gevallen niet erg vaak gebruikt. De kans op geestelijke verslaving is dan ook niet erg groot.

Footer logo's   Hoofdlocatie Katwijk
Schaepmanstraat 1
2221 ER KATWIJK
T. 071 - 403 37 33
F. 071 - 408 50 92
E. info@debrughelpt.nl
Toon locatie

Bankrekeningnummer:
NL55RABO0331865165
Locatie Gouda
Bleulandweg 1b
2803 HG GOUDA
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
Locatie Leiden
Willem Barentszstraat 9
2315 TZ LEIDEN
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
De Kringloopwinkel
Heerenweg 5
2222 AM KATWIJK
T. 071 - 408 56 46
E. henk@debrughelpt.nl
Toon locatie