ontwikkeling website: www.dehoopict.nl
Ga naar de Facebook pagina van De Brug!

XTC/GHB

XTC
XTC is een product dat in een laboratorium wordt gemaakt. De drug wordt vooral in het weekend en op feesten gebruikt. XTC heeft naast een oppeppend ook een bewustzijnsveranderend effect. EXT behoort vanwege deze dubbele werking tot de groep van de psychedelische amfetaminen. De chemische naam van ETC is MDMA. Behalve MDMA zijn er vele andere psychedelische amfetaminen zoals MDEA of MDA. Al deze middelen worden als XTC verkocht.
Hun werking verschilt echter. Zo is MDEA meer speedy, terwijl MDA ook nog tripeffecten geeft. EXC en de overige psychedelische amfetaminen komen als pillen op de markt. De vorm, kleur of het logo van een pil zegt niets over wat erin zit. U weet eigenlijk nooit zeker wat U slikt, tenzij u het laat testen.

Gevolgen
Het bewustzijnsveranderende effect zorgt voor een ontspannen, zweverig gevoel met veel behoefte aan contact, praten en intimiteit. Het oppeppende effect maakt u energiek, helder en alert. U hebt meer uithoudingsvermogen bij bewegen en dansen. Het bewustzijnveranderende effect voel u na verloop van tijd niet meer, ook al slikt u meer.
Onthoudingsverschijnselen treden ook bij regelmatig XTC gebruik niet op. Geestelijke afhankelijkheid kan wel optreden. Feesten en uitgaan zijn niet leuk meer zonder XTC.
XTC gebruik kan tot oververhitting leiden, want XTC verhoogt de lichaamstemperatuur. Een ander risico is de mogelijkheid van hersenbeschadiging.

GHB
GHB oftewel Gamma-Hydroxy-Butyraat is vaak een poeder of een kleurloze vloeistof. GHB is een afgeschreven narcose middel. Het heeft niet alleen een verdovend, maar ook een hallucinerend effect. Het gebruik ervan kan erg riskant zijn. Bij een lage dosis geeft het een relaxed gevoel, maar met enkele milliliters meer kan je buiten bewustzijn raken.
In combinatie met bijv. alcohol is het nog riskanter aangezien alcohol het verdovende effect versterkt. Het wordt ook wel eens de ‘rape drug'genoemd doordat er gevallen bekend zijn van verkrachtingen van meisjes die onder invloed van GHB waren.

Footer logo's   Hoofdlocatie Katwijk
Schaepmanstraat 1
2221 ER KATWIJK
T. 071 - 403 37 33
F. 071 - 408 50 92
E. info@debrughelpt.nl
Toon locatie

Bankrekeningnummer:
NL55RABO0331865165
Locatie Gouda
Bleulandweg 1b
2803 HG GOUDA
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
Locatie Leiden
Willem Barentszstraat 9
2315 TZ LEIDEN
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
De Kringloopwinkel
Heerenweg 5
2222 AM KATWIJK
T. 071 - 408 56 46
E. henk@debrughelpt.nl
Toon locatie