ontwikkeling website: www.dehoopict.nl
Ga naar de Facebook pagina van De Brug!

Heroïne

Heroïne is een opiaat (verdovend en pijnstillend middel) dat van oorsprong afkomstig is van de papaverplant die de opiumleverancier is. Uit opium kunnen twee verschillende stoffen worden gehaald: heroïne en morfine. De heroïne is hierin nog verslavender. Als heroïne uiteindelijk de gebruiker bereikt, is het door de opéénvolgende handelaren vermengd met allerlei andere stoffen.
Het ziet eruit als grof wit poeder tot geelbruine blokjes. Heroïne wordt ook wel ‘bruin' of ‘smack' genoemd. Het wordt meestal gechineesd of gespoten. Bij chinezen wordt heroïnepoeder op een stukje aluminiumfolie gelegd en verhit. De vrijkomende dampen worden door een kokertje opgezogen en komen zo rechtstreeks in de longen. Bij spuiten wordt de heroïne direct inde ader gebracht.

Gevolgen
Wanneer u heroïne gebruikt, raakt u er zeer snel zowel lichamelijk als geestelijk aan verslaafd. Daar waar heroïne intensiever wordt gebruikt, dan wordt de lichamelijke afhankelijkheid snel groot. Dat intensievere gebruik wordt in de hand gewerkt door een ander lichamelijk verschijnsel: tolerantie. Er is al gauw meer nodig om het zelfde effect te voelen.
Als heroine is uitgewerkt, doen zich de volgende ontwenningsverschijnselen voor: de gebruiker voelt zich ziek, transpireert en is klam en koud. Deze klachten verdwijnen zodra opnieuw heroïne wordt gebruikt. Zo komt de gebruiker gemakkelijk in een vicieuze cirkel terecht. Geestelijke afhankelijkheid houdt in dat de gebruiker steeds sterker naar het middel verlangt en zich eigenlijk niet meer prettig kan voelen zonder.
Bij het gebruik van heroïne worden de ademhaling en de hartslag langzamer. De lichaamstemperatuur gaat iets omlaag. De pupillen vernauwen zich sterk. Het vermindert de werking van de darmen en kringspieren. Seksuele behoeften kunnen minder worden. Uw emoties vervlakken.
De lichamelijke effecten voor de gebruiker vallen in het niet bij wat hij voelt en ervaart: de sterk verdovende werking, die heel snel komt. De heroïne geeft dan een heel aangenaam effect: pijn, verdriet, angst, honger en kou worden niet meer gevoeld. De gebruiker raakt ontspannen

Footer logo's   Hoofdlocatie Katwijk
Schaepmanstraat 1
2221 ER KATWIJK
T. 071 - 403 37 33
F. 071 - 408 50 92
E. info@debrughelpt.nl
Toon locatie

Bankrekeningnummer:
NL55RABO0331865165
Locatie Gouda
Bleulandweg 1b
2803 HG GOUDA
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
Locatie Leiden
Willem Barentszstraat 9
2315 TZ LEIDEN
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
De Kringloopwinkel
Heerenweg 5
2222 AM KATWIJK
T. 071 - 408 56 46
E. henk@debrughelpt.nl
Toon locatie