ontwikkeling website: www.dehoopict.nl
Ga naar de Facebook pagina van De Brug!

Ambulante behandeling

Door De Brug wordt behandeling geboden op het gebied van alcohol- en drugsverslaving, internet/game- en seksverslaving, gokverslaving en medicijnverslaving, daardoor kunt u bijna altijd bij De Brug terecht.

In de behandeling worden er aan de hand van cognitieve gedragstherapie meerdere gesprekken gevoerd over verschillende thema’s. Hierbij komen bijvoorbeeld sociaal netwerk, identiteit en assertiviteit aan bod. De Brug richt zich principieel op een geheel verslavingsvrij leven en niet op gecontroleerd gebruik, al kunt u in overleg met uw behandelaar hier natuurlijk wel van afwijken. De frequentie of intensiteit van de behandelgesprekken wordt aangepast op uw persoonlijke situatie. Voor de één zijn wekelijkse gesprekken voldoende en voor een ander wordt een deeltijdbehandeling geadviseerd.

 Daar waar een opname geadviseerd wordt kan De Brug de intake verzorgen voor De Hoop GGZ in Dordrecht. De Brug biedt ondersteunende gesprekken totdat u opgenomen wordt.

Als u opgenomen wilt worden in een andere instelling zullen wij u doorverwijzen en begeleiden tot de zorg daar start. Ook na een opname biedt De Brug diverse vormen van behandeling begeleiding.

Bereid u er wel op voor dat er landelijk minder opnameplekken beschikbaar zijn, waardoor u minder snel een opname geadviseerd krijgt en er ook sprake kan zijn van een wachttijd van enkele weken.

 De behandeling wordt ondersteund door (verslavingsgericht) online behandelaanbod (e-health), waarmee De Brug de behandeling ‘dichter bij huis’ probeert te brengen. Hierbij kan gedacht worden aan online dagboeken en vragenlijsten zoals het G-schema. Er zijn dagboeken beschikbaar voor alcoholverslaving, drugsverslaving, seksverslaving en gokverslaving. Wanneer u thuis opdrachten heeft uitgevoerd zal uw behandelaar hierop terugkomen binnen uw behandelgesprek of door middel van beveiligd berichtenverkeer. (De Brug werkt in de ontwikkeling van nieuwe modules nauw samen met De Hoop GGZ en softwareleverancier Serviant.)

 

Downloads

Footer logo's   Hoofdlocatie Katwijk
Schaepmanstraat 1
2221 ER KATWIJK
T. 071 - 403 37 33
F. 071 - 408 50 92
E. info@debrughelpt.nl
Toon locatie

Bankrekeningnummer:
NL55RABO0331865165
Locatie Gouda
Bleulandweg 1b
2803 HG GOUDA
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
Locatie Leiden
Willem Barentszstraat 7
2315 TZ LEIDEN
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
De Kringloopwinkel
Heerenweg 5
2222 AM KATWIJK
T. 071 - 408 56 46
E. henk@debrughelpt.nl
Toon locatie